Eenvoudige tips voor woningdecoratie

Professionele thuisstagers weten hoe ze de sterke punten van uw huis moeten bespelen, de gebreken ervan kunnen verbergen en het voor vrijwel iedereen aantrekkelijk kunnen maken. We hebben met verschillende professionals in het hele land gesproken om hun tips te krijgen voor het opfrissen van het interieur van uw huis – zonder de bank te verslaan.

Zet de toon bij de voordeur

Als u wilt dat uw huis een geweldige eerste indruk maakt, schilder dan de voordeur een leuke, glanzende tint. Rood is in veel culturen een gelukskleur. Een rode deur betekende ‘welkom’ voor vermoeide reizigers in het vroege Amerika, en in kerken vertegenwoordigt het een veilige haven.

Houd muurkleuren licht en neutraal

Blijf bij kleuren zoals beige of grijs, vooral op de eerste verdieping, waar stroming belangrijk is. U wilt schokkende overgangen minimaliseren. Neutrale muren geven u de grootste flexibiliteit bij het decoreren, zodat u uw accessoires gemakkelijk kunt omschakelen.

Zorg ervoor dat uw bank tegen uw stoelen praat

Denk aan een mooie hotellobby: het meubilair is gerangschikt in groepen die uitnodigen tot een gesprek. Wanneer je de meubels in je woonkamer plaatst, streef dan naar een soortgelijk gevoel van balans en intimiteit.

Laat de zon binnen

Als het gaat om zware, verouderde gordijnen, is een naakte rij ramen beter dan een lelijke. Idealiter zouden raambekledingen functioneel en elegant moeten zijn: denk aan vitrage gecombineerd met panelen over de volledige lengte.

Leave a Reply