Trucs voor huisdecoratie

1. Begin met wit. Bij het proberen om een donkere ruimte op te fleuren, kijken veel mensen naar spiegels om licht in een kamer te weerkaatsen. Maar dat is eigenlijk een beetje een ontwerpmythe. De beste manier om licht te verspreiden is door veel wit te gebruiken, omdat de niet-tint geen kleur absorbeert. In plaats daarvan stuurt wit zoveel mogelijk licht indirect terug naar andere oppervlakken. Dus als u op zoek bent naar helderheid, moet u eerst uw muren en plafond wit verven.

2. Steek de muren aan. Wanden met licht wassen helpt de randen helder te houden, dus zelfs als je veel potverlichting of plafondverlichting hebt, overweeg dan om schansen toe te voegen met tinten die licht naar boven en naar beneden richten. Deze damestoilet voelt helder aan ondanks het ontbreken van ramen, dankzij de warme gloed van een paar schansen.

3. Koel met blauw. Natuurlijk licht is koel in vergelijking met geelgekleurde gloeilampen, dus het toevoegen van blauw geeft een aangename scherpte die ons aan de lucht doet denken. Bovendien is koelblauw neutraal genoeg om te werken met bijna elke accentkleur die je erin wilt gooien.

4. Tegengaan met zwart. Het lijkt contra-intuïtief, maar het introduceren van enkele hits van grimmig zwart of houtskool voegt contrasten toe waardoor de lichte gebieden eromheen nog meer opvallen. Kijk vooral naar dunne, lineaire elementen, zoals deze stoelen, of lange staande lampen, scherpe fotolijsten of stoffen met patronen voor de juiste dosis duisternis.

5. Update gloeilampen. Naast het toevoegen van echt blauw, kunt u er ook voor kiezen om uw gloeilampen bij te werken naar een helderdere output en een koelere ‘daglicht’-kleurtint. Warmere, gele lichten, zoals hier te zien, creëren een prachtig warme, intieme sfeer, maar als je liever een helderdere en frissere look wilt, probeer dan een “echte witte” lamp.

Leave a Reply