Wat voor soorten raamdecoraties voor kinderen

Voor jouw kindje wil je natuurlijk niet alleen de allermooiste kinderkamer van de hele wereld, ook wil je de allermooiste raambekleding. Je wilt een kamer waar je kindje fijn in kan slapen maar ook veilig in kan spelen. Een baby heeft er nog weinig over te zeggen maar een peuter verandert zo vaak van mening en thema. Je wilt natuurlijk niet elke keer en elk jaar de kamer moeten veranderen. Kies voor kindvriendelijke raambekleding, want dat is iets wat vaak wordt vergeten.  Helaas kiest niet iedereen hiervoor, omdat het nog niet heel erg bekend is, maar daardoor gebeuren er wel veel ongelukken en zijn er wel gevallen bekend van verstikking en verwurging door raamdecoratie. Je hoeft je geen zorgen te maken hoor, wij gaan je helpen met de juiste en veilige raamdecoratie voor jouw kind

Veilige raamdecoratie

Je zou het bijna niet geloven, maar wist je dat er in Amerika bijna elke twee weken een kind van onder de 3 doodgaat omdat die zich ophangt aan een koord? Er is zelfs een 9-jarig kind die dit is overkomen. Dit is een verschrikkelijke gedachte en daar wil je als ouder liever niet aan denken. Toch is het wel verstandig om even stil te staan bij de keuze van veilige raamdecoratie. De woonkamer en de slaapkamer (gordijnen kinderkamer) van je kind zijn de grootste gevarenzones, dus wanneer jij je kinderkamer voorziet van nieuwe gordijnen of jaloezieën, kies van direct voor kind veilige raambekleding. Er wordt namelijk een Europese norm gehanteerd voor de kinderveiligheid. Voldoet je raambekleding in je woning aan deze norm?  Kijk rustig even naar de punten die je zelf ook nog kan toepassen om je huis nog veiliger maken voor jouw kindje. En zo heb je voor gordijnen kinderkamer de juiste keuze.

Koordlengte en koordeigenschappen

Kies voor een break off systeem dit zou ervoor zorgen dat de koordverbinder los zou schieten wanneer het gewicht boven de 6 kilo komt. Hierdoor is je raambekleding kind veilig en is de kans op verstikkingsgevaar aanzienlijk minder.

Zorg er ook altijd voor dat je geen lussen in gordijnkoorden hebt, hang ze op in het daarvoor bestemde haakje. Plaats ook geen meubels dicht bij de raambekleding, dit maakt de kans op verstikking ook groter.

Hou ook rekening met lengte van de raamdecoratie, wanneer je product kleiner is dan 250 cm dan dien je de bedieningslengte maximaal een meter te houden.

Nu hoef je alleen nog maar op zoek te gaan, naar dat ene printje of die leuke kleur. Succes!

Leave a Reply