Zes dagelijkse vragen om jezelf te stellen terwijl je sociaal afstand neemt

Beschutting op zijn plaats en de nieuwe routines die daarbij horen, kunnen desoriënterend zijn. Hier is een lijst met vragen waarmee u elke dag bij uzelf kunt inchecken.

1. Waar ben ik vandaag dankbaar voor?

Onze opgesloten familie heeft ons veel te leren over hoe we een langdurig fysiek en sociaal isolement kunnen overleven, inclusief het cultiveren van een dagelijkse dankbaarheidspraktijk, zelfs onder de meest wrede omstandigheden. Waar ben je vandaag dankbaar voor? Neem elke dag twee minuten om een lijst te maken. Voeg er de hele dag door aan toe.

2. Met wie check ik in of maak ik contact met vandaag?

Zoals velen het terecht opnieuw hebben geformuleerd, is het geen sociale afstand die we nodig hebben, maar eerder sociale solidariteit terwijl we fysieke afstand bewaren. Kies elke dag drie mensen om in te checken. Bel je oma. FaceTime je moeder. Sms je vrienden (maar niet je ex!). Kijk bij de buren. Als je meer te geven hebt, combineert de Disability Justice Culture Club bondgenoten met een minimaal risico en gekleurde gehandicapten en ouderen die extra ondersteuning nodig hebben. Elders bestaan vergelijkbare netwerken voor wederzijdse hulp.

3. Welke verwachtingen van ‘normaal’ laat ik vandaag los?

We worden geconfronteerd met een wereldwijde pandemie. Het nachtelijke nieuws is het spul van nachtmerries. Hele staten zijn op slot. Je bent plotseling zonder werk of werkt thuis terwijl je tegelijkertijd een thuisschool runt voor rebelse ‘collega’s’ en hectisch desinfecterende oppervlakken. Het is prima als je aan het einde van de werkdag niet in de inbox nul komt. Het is oké als de kinderen vandaag niets leren, maar voor het slapengaan nog steeds geliefd en levend zijn. Zoek uit wat op dit moment echt belangrijk voor je is en richt je daarop.

4. Hoe kom ik vandaag naar buiten?

De natuur, frisse lucht en zonneschijn zijn goed voor ons zenuwstelsel. Hoewel we niet allemaal in staat zijn om de sequoia’s of de oceaan te bereiken, is het eenvoudig om het huis te verlaten. Kun je 10 minuten in de zon zitten? Even naar buiten gaan om de maan te zien opkomen? Zelfs als je fysiek niet naar buiten kunt, kun je dan een raam openen voor frisse lucht? Of bloemen binnen brengen?

5. Hoe beweeg ik mijn lichaam vandaag?

Crisis verhoogt angst en angst. Hoe meer we uit ons hoofd en in ons lichaam kunnen verschuiven, hoe meer we ons geaard zullen voelen. Maak een wandeling van 10 minuten rond het blok. Loop de trap in je gebouw op. Voer vijf push-ups uit. Als je een beperkte mobiliteit of conditie hebt, kun je dan je enkels in een cirkel draaien terwijl je zit? De spanning uit je kaak masseren? Een hand op je hart leggen om zijn hartslag te voelen?

Leave a Reply