Beste plaatsen om te bezoeken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is slechts 1.000 mijl lang, 280 mijl breed op zijn breedst en biedt onderdak aan iets minder dan vijf miljoen mensen, maar dit lange, smalle land bevat een enorme verscheidenheid aan dingen om te zien en te doen. Reizigers kunnen skiën op met sneeuw bedekte bergen en zonnebaden op subtropische stranden, meer te weten komen over de Maori-cultuur en het Britse erfgoed ontdekken, genieten van enkele van ‘s werelds beste wijnen en wandelen door de onbewoonde wildernis. Wat voor soort reiservaringen u ook leuk vindt, u kunt het waarschijnlijk in Nieuw-Zeeland vinden.

Rotorua

Op het centrale Noordereiland staat Rotorua bekend om zijn geothermische kenmerken en Maori-cultuur. Reizigers die weinig tijd hebben, kunnen een dagtrip maken vanuit Auckland, maar het is een handige stop wanneer u door het Noordereiland reist. Hell’s Gate, Wai-O-Tapu of Orakei Korako (op weg naar Taupo) zijn goede opties voor borrelende modderpoelen, kokende geisers en kleurrijke rotsformaties, en veel resorts en vakantieparken in het gebied hebben warmwaterbronnen.

Waitangi

Waitangi is een van de belangrijkste plaatsen in de moderne geschiedenis van Nieuw-Zeeland. In 1840 ondertekenden Maori-leiders een verdrag met vertegenwoordigers van de Britse Kroon, het Verdrag van Waitangi, dat een oprichtingsdocument was dat de soevereiniteit van Nieuw-Zeeland aan de Britse heerschappij gaf. Bezoek voor een spoedcursus in de geschiedenis van het land op deze prachtige kustlocatie.

Hokianga Habour

De haven van Hokianga wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers en is een alternatief voor de Bay of Islands, dat vooral goed is voor kampeer- of camperavonturen. Het gebied is dunbevolkt en overwegend Maori. Duinboarden, wandelen, paardrijden en dolfijnen kijken zijn populaire activiteiten in de Hokianga.

Coromandel-schiereiland

Het schiereiland Coromandel reikt 80 kilometer de Golf van Hauraki in, over de Firth of Thames vanuit Auckland. Het is een microkosmos van alles wat goed is in het noorden van Nieuw-Zeeland: prachtige stranden, wandelpaden en kunstzinnige, relaxte steden.

Leave a Reply