Naaktstranden in Auckland

Auckland is omgeven door stranden en als het grootste bevolkingscentrum van Nieuw-Zeeland is het onvermijdelijk dat er mensen zijn die van naturisme houden. Net als in de rest van het land zijn er geen officiële naaktstranden, maar er zijn populaire nudistenplekken waar de praktijk niet op wordt afgekeurd.

De meest populaire, gevestigde en mooiste zijn Pohutukawa Bay en Little Palm Beach en op een zomerdag, vooral in het weekend, zijn deze twee plekken altijd druk met strandgangers die genieten van het zomerweer in Auckland.

Centraal Auckland City

Herne Bay: Dicht bij het centrum van Auckland, in het hart van een woonwijk. Nudisme wordt hier getolereerd, maar wees discreet. Het gebied ligt ongeveer 3 kilometer van Ponsonby.

Ladies Bay: Aan het einde van St Heliers Bay op Tamaki Drive heeft het strand de afgelopen jaren een onsmakelijke reputatie opgebouwd en wordt het niet langer aanbevolen.

West Auckland

Bethells Beach (Te Henga): Een populair surfstrand, maar er zijn maar weinig mensen uit de buurt van het strandwachtgebouw.

Karekare Beach: Een groot en dramatisch strand aan de westkust dat aan populariteit heeft gewonnen, zowel voor degenen die gekleed als ongekleed zijn.

North Piha Beach: Dit is het populairste strand aan de westkust van Auckland, dus discretie is vereist. Het noordelijke uiteinde is het verst verwijderd van de drukte en daarom de favoriete plek om te dippen.

Noth Shore

Pohutukawa Bay: Waarschijnlijk het mooiste naaktstrand van Auckland, aan de noordkant van het Long Bay-reservaat. Het is een wandeling van twintig minuten langs de kust of over de heuvels, maar zeker de moeite waard.

St. Leonard’s Beach, Takapuna: Een klein en rotsachtig strand met specifieke regels dat naaktheid niet is toegestaan binnen 50 meter van de trap naar het zand.

Oost- en Zuid-Auckland

Musick Point, Bucklands Beach: Gelegen in een dichtbevolkt deel van Auckland, zijn er vaak massa’s mensen in de buurt.
Tawhitokino, in de buurt van Clevedon: vijfenveertig minuten van Auckland, dit strand is alleen toegankelijk vanaf de aangrenzende Kawakawa Bay en alleen bij meer dan een uur aan elke kant van vloed. Dit strand heeft aan populariteit gewonnen.

Leave a Reply