Stop met bang te zijn om met een vliegtuig te reizen

Veel mensen houden van reizen en nieuwe plekken zien, maar er is een deel van reizen dat niet zo leuk is: vliegen. Voor sommigen is vliegen gewoon een gedoe, dankzij hoge tarieven, vertragingen en verloren bagage. Maar voor andere reizigers is vliegen meer dan onhandig; het is angstaanjagend.

Vliegangst kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder claustrofobie of hoogtevrees. Veel nerveuze vliegers zijn irrationeel bang dat hun vliegtuig niet goed functioneert en crasht, ongeacht hoe vaak ze de statistieken horen over hoe veilig vliegen wordt vergeleken met autorijden. Andere reizigers maken zich zorgen over terroristische kapingen of paniek omdat ze niet de controle hebben over het vliegtuig dat ze vervoert.

Weet wat je kunt verwachten

Voor veel angstige vliegers kan het leren van de basisprincipes van hoe vliegtuigen werken een lange weg banen om hun angst te verlichten. Als u bijvoorbeeld begrijpt hoe een vliegtuig kan blijven vliegen, zelfs als een motor uitvalt, kunt u zich minder zorgen maken over een storing in uw vliegtuig.
Kies een gangpadstoel

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen en boekingsmachines kunt u tijdens het boeken van uw vlucht een stoeltoewijzing aanvragen. Vraag een stoel aan het gangpad aan, vooral als u vatbaar bent voor claustrofobie; u voelt zich minder ingesloten door andere mensen en u kunt gemakkelijker opstaan en door de cabine bewegen. Dit maakt het ook gemakkelijker om uit het raam te kijken als die torenhoge uitzichten je nerveus maken.

Bewaak uw media-inname

Dit lijkt misschien een goed idee, maar het is het vermelden waard: vermijd vliegtuigrampenfilms, nieuwsverslaggeving over vliegtuigcrashes of andere enge mediabeelden. Vergeet niet dat de overgrote meerderheid van de vluchten veilig aankomt, maar alleen de probleemvluchten halen het nieuws. Laat dat je vliegimpressies niet beïnvloeden.

Denk positief

In de dagen voorafgaand aan uw reis is het gemakkelijk om de vliegangst te laten toenemen. Wanneer dit gebeurt, weersta dan je vliegangst met het opwindende vooruitzicht om in het vliegtuig te stappen en hopelijk ergens leuk naar toe te gaan. Probeer je te concentreren op het positieve, zoals alle dingen die je gaat doen zodra je je bestemming bereikt.

Leave a Reply