Top toeristische attracties in Hawaï

Het tropische klimaat van Hawaï en de relaxte sfeer op het Pacifische eiland maken slechts deel uit van wat de staat zo speciaal maakt. Deze eilanden liggen op de toppen van enorme vulkanische bergtoppen die uit de zee steken en hebben een divers en mooi landschap dat varieert van het grimmige maanoppervlak van de Kilauea-vulkaan tot weelderige groene bossen vol met exotische bloemen. Watervallen stromen als tranen langs de berghellingen langs de dramatische kust van Na Pali, terwijl oude rivieren diep in de rots van Kauai zijn uitgehouwen om de Waimea Canyon te creëren. The Big Island is de thuisbasis van een actieve vulkaan en Oahu is de thuisbasis van Pearl Harbor en zijn rijke geschiedenis.

De machtige Stille Oceaan omringt ze allemaal en biedt een overvloed aan oceaanleven, met eindeloze mogelijkheden om te snorkelen, duiken, surfen of gewoon te zwemmen na het zonnebaden. Misschien wel het meest speciale deel van de eilanden zijn de mensen, wiens gastvrije houding je echt het gevoel geeft dat je in het paradijs bent.

1. Waikiki Beach en Diamond Head State Monument
Waikiki, met zijn prachtige stuk strand aan de oceaan, is de grootste toeristische attractie van Hawaï. Waikiki, een buitenwijk van Honolulu, is populair vanwege de grote resorts, restaurants, uitgaansgelegenheden en winkels. De Waikiki Historic Trail bevat historische markeringen gemaakt van surfplanken, geïnspireerd door Waikiki’s eigen Duke Kahanamoku, een Olympische gouden medaillewinnaar en een fervent surfer.

2. Pearl Harbor en het USS Arizona Memorial
Pearl Harbor is een nationaal historisch monument en een actieve militaire basis die zijn plaats in de geschiedenis verdiende voor de aanval van 1941, waarbij 1177 militairen op de USS Arizona werden gedood. De site herbergt nu verschillende attracties die deel uitmaken van de Valor van de Tweede Wereldoorlog in het Pacific Monument, waaronder het USS Arizona Memorial, dat boven de overblijfselen van het gezonken schip zweeft – waarvan delen uit het water kunnen steken. Er zijn geen kosten verbonden aan een rondleiding door het monument, maar reserveren wordt aanbevolen vanwege de populariteit.

3. Hanauma Bay Nature Preserve
Gevormd in de krater van een vulkaan op het eiland Oahu, is Hanauma Bay een unieke beschermde baai, die al heel lang populair is bij snorkelaars. Nadat overmatig gebruik vervuiling en schade aan het delicate rifecosysteem veroorzaakte, hebben herstelinspanningen de baai in zijn oorspronkelijke pracht hersteld en is deze weer open voor bezoekers.

4. Volcanoes National Park
Volcanoes National Park, gelegen op het grote eiland van Hawaï, biedt een unieke, close-up blik op een actief vulkaansysteem waar lava uit spleten in de aarde sijpelt. Het omringende landschap wordt gevormd door gekoeld lavasteen, zowel oud als nieuw, dat over wegen is gestroomd in een blijk van zijn niet te stoppen kracht. Tijdens de meest actieve periodes van het gebied hebben toeristen de kans om de sensatie van seismische activiteit te ervaren, de explosie van gasemissies te horen of zelfs een aspilaar in de lucht te zien ontsnappen.

Leave a Reply