Alle grote aankondigingen van Apple’s WWDC-keynote 2020

Het online-only evenement heeft nog steeds een keynote vol aankondigingen. Welkom bij WWDC. De conferentie van Apple’s wereldwijde ontwikkelaar vindt doorgaans plaats in Californië, maar de COVID-19-pandemie heeft het online gedwongen. Ondanks de verschuiving naar een volledig digitaal evenement, krijgen we nog steeds een volwaardige keynote om de conferentie te starten, wat waarschijnlijk een vooruitblik op de toekomst van de grootste platforms van Apple betekent. Je kunt in de onderstaande video meekijken en blijven scrollen naar een doorlopend logboek van alle nieuwe dingen.

Tim Cook begint het evenement op het podium in een leeg auditorium. De productiewaarde is extreem hoog zoals je zou verwachten. Vanuit het oogpunt van een externe kijker is dit beter dan het reguliere live-evenement omdat het de applaus en variabiliteit van een live publiek mist.

Apple duikt direct in de updates met iOS 14. De aankondigingen beginnen met het homescreen. De pictogrammen kunnen nu groeien en werken als widgets.

De app-bibliotheek staat nu aan het einde van uw homescreen-pagina’s en stelt u in staat om gemakkelijk apps te vinden die u niet vaak gebruikt.

Widgets zijn nu verkrijgbaar in verschillende formaten, afhankelijk van welke informatie u wilt presenteren. Het idee van meer informatie en aanpasbare widgets klinkt geweldig, maar de naamcontrole van de rommelige Apple Watch-gezichtsontwerpen is enigszins zorgwekkend.

Widgets kunnen met uw apps op uw startpagina staan. Ze rangschikken werkt als het verplaatsen van apps. Een slimme stapel bovenaan het startscherm genereert informatie uit uw apps. Het bepaalt automatisch wat u waarschijnlijk wilt zien, afhankelijk van uw gewoonten en het tijdstip van de dag.

iPhone krijgt nu beeld-in-beeld-functionaliteit die veel lijkt op hoe het werkt op de iPad. Je kunt de afbeelding wegvegen en de audio laten spelen, wat handig is.

De nieuwe look van Siri is ook een stuk kleiner. In plaats van je hele scherm over te nemen, rust het Siri-dialoogvenster niet op een kleiner deel van het scherm. Alles is nu een widget. Widgets bepalen alles.

Met zijn nieuwe update krijgt Siri toegang tot directere antwoorden op feitelijke vragen. U hoort dus niet zo vaak ‘hier is wat ik op internet heb gevonden’. Siri krijgt dicteren op het apparaat en een serieus verbeterde vertaalfunctie die volledig op de iPhone werkt. De app detecteert op intelligente wijze de gesproken taal en stelt twee mensen in staat om bijna realtime een gesprek te voeren.

Leave a Reply