Elf nieuwe iOS 14-functies om naar uit te kijken, van vertaling tot privacylabels

Het startscherm van je iPhone ziet er heel anders uit.

Vorige week stond Apple op het virtuele podium tijdens zijn online Worldwide Developers Conference om een reeks aankomende software-updates aan te kondigen. Sindsdien gebruik ik de bèta van een ontwikkelaar van de nieuwe update van het besturingssysteem om de spraakmakende toevoegingen uit te proberen en een paar onderschatte updates op te graven.

Op dit moment kunt u ook de vroege bèta installeren, maar u moet deel uitmaken van het officiële ontwikkelaarsprogramma van Apple, dat u het hele jaar $ 100 kost. Je moet er ook voor zorgen dat je een secundair apparaat hebt om het op te testen, want als je een vroege bèta zoals deze installeert op een telefoon waar je elke dag op vertrouwt, heb je de kans op een complete softwareversnelling.

Hier zijn enkele van de meest veelbelovende nieuwe functies om uit te checken zodra iOS 14 later dit jaar officieel wordt gelanceerd.

Vertalen

Apple wijdt een nieuwe app aan zijn vertaaltechnologie, die 11 verschillende talen ondersteunt en verschillende lay-outs biedt, afhankelijk van uw specifieke behoeften. De app kan naar een spreker luisteren en zijn woorden in een andere taal met weinig vertraging terugspugen. Maar het heeft een aantal handige weergavemodi die het bijzonder handig maken voor communicatie met anderen.

Widgets op het startscherm

De Today-weergave in iOS is een handige reeds bestaande functie waarmee u snapshots kunt maken van wat er in uw verschillende apps gebeurt. Je hebt er toegang toe door simpelweg naar rechts te vegen terwijl je op het startscherm bent om een stroom van widgets vol informatie te tonen. Als je het echter niet altijd gebruikt, vergeet je gemakkelijk dat het bestaat. In iOS 14 komen die widgets rechtstreeks naar het startscherm, zodat je je informatiebombardement kunt starten zodra je het apparaat hebt ontgrendeld.

App-bibliotheek

Nu het startscherm nieuwe Widget-hostingtaken op zich neemt, is het app-raster nog drukker. De nieuwe app-bibliotheek leeft na uw laatste pagina met apps en rangschikt ze in handige categorieën. Recent toegevoegd en Suggesties staan bovenaan om ervoor te zorgen dat uw meestgebruikte apps snel toegankelijk zijn.

Bericht vermeldt

Groepschats kunnen snel uit de hand lopen als het gaat om meldingen, maar nu kunt u de chaos aanpassen om deze onder controle te houden. Deelnemers kunnen nu de @ gebruiken om iemand rechtstreeks in de chat aan te spreken, net als in andere apps, zoals Slack. Hiermee kunt u uw meldingen aanpassen, zodat uw telefoon alleen pingt als iemand rechtstreeks met u praat. Deelnemers kunnen ook antwoorden in threads op specifieke berichten toevoegen, zodat het niet onmogelijk wordt om het hele gesprek te volgen.

Leave a Reply