Online stemsystemen mislukken, zelfs voor politieke bloggers

Stemmen en technologie lijken in niets op een vlotte relatie. En aangezien 4 november snel nadert met de verwachte opkomst van kiezers, is de kans (vertaling: 99,999 procent) redelijk groot dat de computers en scanners waarop we vertrouwen onze identiteit registreren, onze persoonlijke informatie opslaan en onze stemmen correct registreren, zullen mislukken. wij – in feite worden er al mislukkingen gemeld, en het is niet eens de thuisbasis van oktober.

Gezien dit bemoedigende nieuws is de vraag niet “Zal de stemtechnologie kapot gaan tijdens deze verkiezingen?” maar eerder: “Hoe kan ik voorkomen dat de cyberwereld kauwt en mijn stem uitspuugt voordat ik hem heb uitgebracht?” Gelukkig, terwijl kiezersdatabases en e-stemmachines geneigd zijn – misschien zelfs voorbestemd – om te crashen en te verbranden, hebben kiezers een bondgenoot op het internet, die een manier biedt om details in de gaten te houden, zoals of je correct geregistreerd bent (of op allemaal).

Dus hoe waarschijnlijk is het dat uw lokale kiezersdatabase al een fout heeft gemaakt? Om het systeem te testen, hebben we besloten onze registratiestatus te controleren in New York, de thuisstaat van RB. En hoewel RB ernaar streeft om niet-partijgebonden te blijven, waren we helemaal niet verrast om de fout te vinden.

Leave a Reply